Caviarius 2011.06.07. 14:54

Gumicsizmát vegyenek!

Cikk a gumicsizmagyártók szaklapjában:

"Ártalmas a gladiátor szandál

Lorraine Jones, a Lábápolási és Lábgyógyászati Társaság munkatársa úgy véli, a manapság oly divatos gladiátor szandálok rendkívül ártalmasak viselőik számára.


Ezek a teljesen lapos nyári lábbelik hosszútávon nagyon megterhelik az Achilles-inat, illetve a vádli izmait, és a káros következmények enyhe fájdalom formájában akár már néhány hét szandálviselés után is jelentkezhetnek. A gladiátorszandálok talpa többnyire bőrből készül, ami semmilyen mértékben nem enyhíti a láb számára az ütköződés mértékét, amikor az a talajhoz ér, ellenben növeli az esélyét annak, hogy a talp izomkötege begyulladjon.
A szintén közkedvelt flip-flop papuccsal szemben egy előnye azért van ennek a fajta szandálnak, hogy pántjai révén rögzíti a lábat, így az nem csúszkál össze-vissza járás közben. Ezzel együtt a szakember azt javasolja, hogy bármennyire is kedveljük ezt a lábbelit, csak alkalmanként viseljük, semmiképpen se hordjuk rendszeresen.

 

 

Másnap a szandálkészítők magazinjában:

Egészséges a gladiátor szandál

Lorraine Jones, a Lábápolási és Lábgyógyászati Társaság munkatársa úgy véli, a manapság oly divatos gladiátor szandálok rendkívül egészségesek viselőik számára.

Ezek a teljesen lapos, szellős nyári lábbelik járás közben nagyon jól megmozgatják az Achilles-inat, illetve a vádli izmait, ennek eredményeképpen az izmok akár már néhány hét szandálviselés után érezhetően ruganyosabbak lesznek, a láb vérkeringése is javul.
A gladiátorszandálok talpa többnyire vékony bőrből készül, ami a lábnak szabad mozgást
engedve olyan hatást kelt, mintha mezítláb járnánk, ugyanakkor megvédi a talpat a szúrásoktól, egyéb külső behatásoktól.
A szintén közkedvelt flip-flop papuccsal szembeni előnye, hogy pántjai révén rögzíti a lábat, így az nem csúszkál járás közben.
A szakember azt javasolja, hogy - bár nem minden alkalomra megfelelő - lábaink egészsége érdekében hordjuk rendszeresen ezeket a szandálokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbalta.blog.hu/api/trackback/id/tr802964634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása